ANBI Nederlands English

www.facebook.com/cmsfnijmegen:

CMSF Logo
CMSF titel
Archief

Donderdag 12 februari 2015 is het schoolmeubilair afgeleverd bij de school in Zuid-Soedan!

Afgelopen zomer is CMSF druk bezig geweest met het inzamelen van schoolmeubilair. Bij diverse scholen werden meer dan 100 tweepersoons schoolbanken en ruim 200 bijbehorende stoelen voor leerlingen, grote bureau's met bureaustoelen voor docenten, whiteboards, tl-balken inclusief lampen, grote boekenkasten en kleinere schoolspullen als een printer, papier, schriften, pennen etc. ingezameld!

Samen met het bedrijf Ocean Air Forwarding B.V. hebben we deze spullen in augustus en september bij de scholen opgehaald en opgeslagen, waarna Ocean Air de spullen in een 40m3 grote zeecontainer heeft geladen en in de Rotterdamse haven op een schip geladen. Vlak voor Kerst kwamen de spullen aan in Mombasa (Kenia). Vanaf daar heeft het nog twee maanden geduurd, voordat de spullen (via Kenia en Uganda) in Zuid-Soedan terecht kwamen, waar ze uiteindelijk op 12 februari 2015 bij de school zijn afgeleverd!

Momenteel staan de spullen opgeslagen in de bibliotheek. Het meubilair is genoeg om de eerste 8 lokalen volledig in te richten!

CMSF Zuid-Soedan gaat nu de laatste hand leggen aan de afwerking van de schoolgebouwen. Belangrijk is dat er een hek om de locatie heen komt. Ondertussen keert ook de bevolking langzaam terug naar de regio. Zodra de eerste docenten terug zijn zal de school open gaan voor haar eerste lessen!

zomer 2014

Donderdag 28 augustus zijn een aantal medewerkers van CMSF, samen met mannen van het bedrijf OceanAir Forwarding BV vanuit diverse plaatsen in Nederland naar Breda gereden, waar de Praktijkschool Breda en het Florijn College ons van een vrachtwagen vol spullen hebben voorzien!

Van de Praktijkschool Breda hebben we onder meer ruim 100 tweepersoons leerlingentafels met ruim 200 stoelen gekregen. Het Florijn College heeft deze voorraad aangevuld met onder meer whiteboards, een aantal bureau's met bijbehorende bureaustoelen en tl-lampen. Hiermee kunnen bijna alle klaslokalen in een keer van de benodigde meubilair worden voorzien!

Nadat de vrachtwagen (40m3!) van OceanAir Forwarding BV volledig was gevuld zijn de spullen naar een opslagplaats van het bedrijf gereden, waar ze binnenkort in een container worden geladen en naar Cuey Machar worden verscheept. Voordat OceanAir Forwarding BV de spullen in de container gaat stapelen, willen we de kleine ruimtes nog opvullen met overige schoolspullen. Weet je hoe wij aan Engelstalige boeken, lege schriften en pennen of een aantal computers kunnen komen? Laat het ons weten via info@cmsf.nl!

Zondag 22 september vondt de Dam tot Damloop 2013 plaats!


Zondag 22 september 2013 verscheen er - voor de laatste keer - een enthousiast team met CMSF-sportievelingen aan de start van de Dam tot damloop. Luid aangemoedigd door Kon Kelei, die voor deze gelegenheid naar Nederland was gereisd, begonnen de 22 lopers aan de klassieke 10 Engelse mijlen tussen Amsterdam en Zaandam. Kon en ambassadeur Waldemar Torenstra hadden bovendien de eer samen het startschot te geven voor het startvak van de goede doelen. Het werd een mooie zonnige dag waarbij de lopers geld inzamelden voor de inrichting van de school in Cuey Machar.

Onze fantastische ambassadeur, Waldemar Torenstra, loopt zich kapot voor CMSF, zie een interview met Waldemar op losseveter.nl

Alle lopers, sponsoren (waaronder de shirtsponsoren van dit jaar: 'Transparance Fiscale' en 'OceanAir Forwarding BV') supporters en vrijwilligers: veel dank voor jullie steun!

Check de foto's in onze fotogallerij!

Op 23 september 2012 vond de Dam tot Damloop 2012 plaats!


Voor het vierde jaar op rij was de Dam tot Damloop een groot succes voor CMSF! In totaal liepen bijna 50 mensen, die allen een flink bedrag aan sponsorgeld hadden ingezameld, samen met 50 lopers van Fresh Fitness Zaandam voor de stichting. Ook waren er weer veel enthousiaste sponsoren, die met hun bijdrage hebben meegeholpen aan een flink stuk van de inrichting van de school.

Na de ontvangst van de lopers in het Double Tree Hilton Hotel en een warming-up verzorgd door Edwin van der Sar begon de tocht richting Zaandam. Bedrijven, BNers en andere enthousiaste lopers haalden allen de 16km, speciaal voor CMSF! Aan het eind werden ze dan ook getrakteerd op een heerlijke afterparty bij Fresh Fitness Zaandam, waar de verse vruchtensapjes, heerlijke broodjes en natuurlijk een warme douche en/of sauna al voor ze klaar stonden!

CMSF wil alle lopers en sponsoren van harte bedanken voor hun fantastische bijdrage!

Check de foto's in onze fotogallerij!

20 april 2012 / Achterland, door Albert Elings

Filmregisseur Albert Elings heeft de afgelopen tien jaar Kon gevolgd bij zijn vele activiteiten in zowel Nederland als in Zuid-Soedan. Sinds zijn aankomst in Nederland filmt Albert het nieuwe leven van Kon en geeft hij hem een camera om zelf zijn blik op Nederland vast te leggen. Ruim tien jaar lang, in Nederland, maar ook in zijn geboorteland Zuid-Soedan. Al het filmmateriaal is nu samengekomen in een documentaire met de titel Achterland - de weg terug naar Cuey Machar.

Deze documentaire volgt Kon vanaf zijn aankomst als vluchteling in Nederland en zijn rol in Tussenland tot en met zijn terugkeer naar Zuid-Soedan en zijn bruiloft en werk daar. In 2006 gaat Kon met Albert terug naar Zuid-Soedan.
Het weerzien met zijn moeder na bijna 20 jaar is emotioneel en bijzonder.

Vervolgens reizen beide mannen door naar de geboorteregio van Kon in Zuid-Soedan. Onderweg ontmoeten ze de familieleden van Kon die tegenwoordig verspreid door Soedan wonen. Als ze aankomen in Cuey Machar, de geboorteplaats van Kon, moeten ze tot hun teleurstelling concluderen dat er door de oorlog vrijwel niets meer over is van het Dinka-dorp.
Ondertussen worstelt Kon met een dilemma. Gaat hij terug naar zijn geboorteland om daar als jurist mee te helpen de nieuwe natie op te bouwen? Of blijft hij in het Westen, waar hij ook een belangrijke bijdrage kan leveren?

De verkorte versie van de film is terug te zien op Uitzending Gemist.

20 april 2012 / Nieuwsbrief april 2012

De meest recente nieuwsbrief staat weer online. Lees het laatste nieuws over het initiatief van Sophie Hilbrand voor de aanleg van een waterput, de babyboom rondom CMSF, het Hippiefeest, de Dam tot Damloop 2012, de film Achterland en natuurlijk de voortgang van de bouw van de school!

22 november 2011 / Kon bij Campus on Air

Luister hier het fragment terug dat Campus on Air van Radio Nijmegen 1 had met Kon.

9 november 2011 / 'Achterland - de weg terug naar Cuey Machar'

Filmregisseur Albert Elings heeft de afgelopen jaren Kon gevolgd bij zijn vele activiteiten. Al het filmmateriaal is nu samengekomen in een lange documentaire met als titel 'Achterland - de weg terug naar Cuey Machar'.

Deze documentaire volgt Kon vanaf zijn aankomst als vluchteling in Nederland en zijn rol in Tussenland tot en met zijn terugkeer naar Zuid-Soedan en zijn bruiloft en werk daar. Zijn studie, maar ook zijn werk voor CMSF (en War Child) komen daarbij uiteraard aan de orde. Centraal thema van de film is Kon's relatie met Zuid Soedan, het land waarvoor hij ooit kindsoldaat werd, dat hij vervolgens ontvluchtte, en waarnaar hij nu teruggekeerd is om het te helpen opbouwen.

De film is uitgenodigd voor het komende International Documentary Festival Amsterdam, het IDFA. Daar zal de film op zaterdag 19 november om 12 uur in premiere gaan. Geintereseerden zijn van harte welkom op deze bijzondere dag voor Kon. De film zal worden gedraaid in Pathe De Munt te Amsterdam. Meer informatie over de kaartverkoop en het bestellen van kaarten is te vinden op: http://idfa.nl/nl/Festival/tickets.aspx

31 oktober 2011 / CMSF Nieuwsbrief oktober 2011

Onlangs is de vijfde nieuwsbrief van CMSF verzonden naar vrienden van de stichting. In deze nieuwsbrief zijn de laatste ontwikkelingen rondom te stichting te lezen, met uiteraard de stand van zaken van de bouw in Soedan. Ook worden activiteiten van CMSF vermeld, waaronder een verslag van de Dam tot Damloop. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, mail dan naar nieuwsbrief@cmsf.nl.

11 oktober 2011 / Kon bij BNN's 'Je zal het maar zijn'

De afgelopen maanden is Kon meermaals door BNN gevolgd en geinterviewd. Zo zijn ze naar Zuid-Soedan gevlogen om zijn bruiloft bij te wonen en de school te bekijken. Ook bij de Dam tot Dam loop hebben ze Kon, samen met het CMSF team, gefilmd.

3 oktober 2011 / Foto's Dam tot Dam loop 2011

De foto's van de Dam tot Dam loop 2011 staan online. Bekijk onze fotogallerij voor de laatste updates!

10 juli 2011 / Reportage Brandpunt

Ook Brandpunt komt met een reportage over de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan. De reportage gaat over drie oud-kindsoldaten die terug zijn gekeerd naar hun land om te helpen met de opbouw. Kon is een van hen en wordt gefilmd tijdens de onafhankelijkheidsdag.

9 juli 2011 / Nieuwe Reportage Nieuwsuur!

Op 9 juli 2011 heeft Zuid-Soedan zich officieel afgescheiden van het noorden. Kon uit tegenover Nieuwsuur zijn blijdschap over de onafhankelijkheid van zijn land.

4 juli 2011 / Sponsoraanbod Dam tot Damloop

Zoals in juni reeds is vermeld, heeft CMSF 50 startkaarten weten te bemachtigen voor de Dam tot Damloop 2011! Daarom heeft de stichting een mooi sponsoraanbod gemaakt met verschillende mogelijkheden. CMSF is nu op zoek naar bedrijven of particulieren die het CMSF team deze dag willen sponsoren. Heb je interesse of wil je meer informatie, mail dan naar info@cmsf.nl.

3 juli 2011 / Nieuwsbrief juli 2011

Onlangs is de vierde nieuwsbrief van CMSF verzonden naar vrienden van de stichting. In deze nieuwsbrief zijn de laatste ontwikkelingen rondom te stichting te lezen, met uiteraard de stand van zaken van de bouw in Soedan. Ook worden activiteiten van CMSF vermeld, waaronder de Dam tot Damloop. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, mail dan naar nieuwsbrief@cmsf.nl.

29 juni 2011 / Nieuwe folder!

CMSF heeft enige tijd geleden een mooie nieuwe folder laten ontwerpen en drukken, geheel in de stijl van de website en nieuwsbrief. De folder is nu ook te downloaden als PDF. Kijk onder CMSF/documenten!

9 juni 2011 / CMSF doet weer mee met de Dam tot Damloop!

Na het succes van de afgelopen jaren kan CMSF zich ook dit jaar weer gaan voorbereiden op het sportieve hoogtepunt van het jaar! CMSF heeft namelijk een Bronze Club Card weten te bemachtigen voor de Dam tot Damloop, waardoor dit jaar maar liefst vijf teams van tien personen voor CMSF mogen starten.

4 juni 2011 / 'Waka waka' op Lammerts van Buerenschool!

De scholieren van de Lammerts van Buerenschool in Zetten voerden de afgelopen weken actie voor CMSF. Geinspireerd door het indrukwekkende verhaal van Nicknora Gongich, neef van CMSF oprichter Kon Kelei, zetten de kinderen hun beste beentje voor tijdens een grote sponsorloop.

1 juni 2011 / Financieel jaarverslag

Het meest recente fincanciele jaarverslag is nu als PDF te downloaden. Kijk onder CMSF/Documenten!

6 maart 2011 / Nieuwsbrief maart 2011!

Vorige week is de derde nieuwsbrief van CMSF verzonden naar vrienden van de stichting. In deze nieuwsbrief zijn de laatste ontwikkelingen rondom te stichting te lezen, met uiteraard de stand van zaken van de bouw in Soedan. Ook worden activiteiten van CMSF vermeld. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, mail dan naar nieuwsbrief@cmsf.nl.

12 januari 2011 / Mario Balotelli steunt CMSF!

Mario Balotelli, de Italiaanse voetbalinternational en speler van Manchester City doneert de complete vergoeding die hij ontvangt voor zijn werk voor de Gazzetta dello Sport Advertising Campaign aan de Cuey Machar Secondary School Foundation! Ga naar de website van Mario Balotelli en lees meer over zijn steun aan CMSF!

12 januari 2011 / Kon in P+ Magazine

P+ Magazine is een tijdschrift voor maatschappelijke ondernemers (MVO). Hoewel het interview al is gehouden voordat Kon naar Soedan terugkeerde in juli, is het artikel pas in het kerstnummer van P+ Magazine gepubliceerd. De redacteur vond namelijk dat Kons verhaal het perfecte moderne kerstverhaal is. In het interview vertelt Kon onder meer over zijn jeugd in Zuid-Soedan en zijn leven als kindsoldaat.

6 januari 2011 / Ambassadeur Waldemar Torenstra bezoekt Jan van Brabant College

Op donderdag 23 december bracht CMSF nog één keer een bijzonder bezoek aan het Jan van Brabant College in Helmond. Samen met scholieren blikten medewerkers van CMSF èn ambassadeur Waldemar Torenstra terug op het bijzonder succesvolle jaar 2010.

30 december 2010 / Reportage Nieuwsuur!

Begin december bezocht Jan Eikelboom van het programma Nieuwsuur Zuid-Soedan voor het maken van een reportage over het aanstaande referendum. Een mooie gelegenheid om langs te gaan bij CMSF-oprichter Kon Kelei die zich, na het voltooien van zijn studie in Nederland, weer op zijn geboortegrond bevindt. In de reportage blikt Kon, omringd door zijn favoriete dieren die hij in Nederland niet heeft hoeven missen, terug op zijn tijd in Europa en op de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Ook zijn beelden te zien van de school die CMSF aan het bouwen is.

17 december 2010 / Brief van Kon uit Soedan!

Kon is inmiddels al ruim 4 maanden in Zuid-Soedan. Om aan ons te laten weten hoe het met hem gaat, heeft hij voor iedereen een nieuwsbericht geschreven. Ben je benieuwd hoe het met hem gaat en wat hij allemaal doet in Soedan, klik dan hier!

1 december 2010 / Vier nieuwe video's geplaatst!

Er staan vier nieuwe video's op de videopagina. Onder andere een interview met de commissioner van de regio Bor en een stuk met Kon bij de school in Soedan!

7 november 2010 / Engelse website online!

Eindelijk is het dan zo ver. Vanaf vandaag is CMSF.nl ook in het Engels te lezen! Klik rechts op het vlaggetje om naar het Engelstalige gedeelte te gaan!

1 november 2010 / Brief Commissioner Bor

Voordat CMSF begon aan het hele project in Soedan, heeft de stichting veel steun van de lokale gemeenschap gekregen. Dankzij deze steun kon CMSF in 2008 aan de slag gaan met de bouw van de school. Ter bevestiging van deze steun heeft CMSF onlangs een officiële brief van de burgemeester van de regio Bor gekregen. In deze brief bevestigt hij langdurige steun en erkenning van onze school! Dit goede nieuws willen we graag met u delen.

27 oktober 2010 / Foto's Dam tot Damloop 2010

De foto's van de Dam tot Damloop 2010 staan online! Neem een kijkje en bewonder de sportmannen en vrouwen van CMSF. Voor tijden en een verslag klik op Dam tot Dam loop 2010.

19 september 2010 / Dam tot Damloop 2010

Na het succes van de Dam tot Damloop in 2009, besloot CMSF om op zondag 19 september 2010 voor de tweede keer mee te lopen, wederom onder het motto ‘ Van Dam tot Soedan’!

15 september 2010 / Nieuwsbrief CMSF

Vorige week is de tweede nieuwsbrief van CMSF verzonden naar vrienden van de stichting. In deze nieuwsbrief zijn de laatste ontwikkelingen rondom te stichting te lezen, met uiteraard de stand van zaken van de bouw in Soedan. Ook worden activiteiten van CMSF vermeld.

27 juli 2010 / CMSF en Close The Gap overwegen de handen ineen te slaan bij het overbruggen van de digitale kloof.

Toegang tot ICT is niet langer een luxe die is voorbehouden aan scholen en bedrijven in de welvarende landen. Met dit uitgangspunt heeft de in 2003 door Belgische studenten opgerichte organisatie ‘Close The Gap’ zijn zinnen gezet op het overbruggen van de digitale kloof die momenteel in de wereld bestaat.

24 mei 2010 / Nieuwe website!

De medewerkers van CMSF zijn vandaag hard bezig geweest om de vernieuwde website af te maken. Hoewel hij nog niet helemaal af is, is er al een hoop informatie te lezen. Hou de website goed in de gaten, want ook de rest wordt binnenkort afgemaakt.

22 mei 2010 / Nieuwsbrief CMSF

Vandaag is de allereerste nieuwsbrief van CMSF verzonden naar alle mensen die de stichting een warm hart toedragen. Hierin zijn de laatste ontwikkelingen rondom te stichting te lezen, met uiteraard de stand van zaken van de bouw in Soedan. Ook worden activiteiten van CMSF vermeld.

Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Melanie Kalis, secretaris CMSF, via nieuwsbrief@cmsf.nl.

5 mei 2010 / Verslag veldbezoek 2010

Kon is vandaag geland op Schiphol. Hij is maar liefst 3,5 maand in Soedan geweest, waar hij uiteraard ook druk voor CMSF bezig is geweest. In de fotogallerij kun je de laatste foto’s van de bouw zien, die Kon heeft gemaakt tijdens deze periode. Tevens heeft hij een aggregaat voor de school gekocht. Deze is inmiddels bezorgd bij de school en kan al gebruikt worden door de bouwvakkers.

 
 
 

CMSF Steunen?

Doneer nu!

Doneren vanuit het buitenland?
Klik hier!

IBAN:
NL73INGB0000962401


 
 

Sponsoren: NCDO | War Child | Impulsis | Eureko Achmea | Share 4 more | Stichting Casterenshoeve | Awakenings