ANBI Nederlands English

www.facebook.com/cmsfnijmegen:

CMSF Logo
CMSF titel
CMSF en Close The Gap slaan handen ineen.

CMSF en Close The Gap overwegen de handen ineen te slaan bij het overbruggen van de digitale kloof.

27 juli 2010

Toegang tot ICT is niet langer een luxe die is voorbehouden aan scholen en bedrijven in de welvarende landen. Met dit uitgangspunt heeft de in 2003 door Belgische studenten opgerichte organisatie ‘Close The Gap’ zijn zinnen gezet op het overbruggen van de digitale kloof die momenteel in de wereld bestaat. Close The Gap zamelt computers in van donororganisaties, welke vervolgens worden gerepareerd, verbeterd en aangepast aan de wensen van de ontvangende instelling in het ontwikkelingsland.

In het land waar de computers worden ingezet zorgt Close The Gap met behulp van lokale partnerorganisaties voor een servicepunt welke zorgdraagt voor het technische onderhoud en voor scholing omtrent het gebruik van de nieuwe middelen.

Close The Gap heeft in een aantal jaren bewezen een uitermate succesvolle aanpak te hanteren en heeft velen op duurzame wijze de mogelijkheid van toegang tot ICT- voorzieningen kunnen bieden. Het creëren van een gevoel van ownership bij de gebruikers staat daarbij voorop.

CMSF kijkt met groot respect naar het inspirerende werk van Close The Gap en zou graag zien dat ook Zuid-Soedan wordt aangedaan. CMSF wil daarom graag, daar waar mogelijk, Close The Gap helpen in deze regio een netwerk op te richten.

Op 6 juli 2010 vond een meeting plaats tussen CMSF en Close The Gap waar werd besproken op welke wijze beide organisaties elkaar van dienst konden zijn. CMSF oprichter Kon Kelei, die voor langere tijd in Zuid-Soedan les gaat geven aan de Universiteit van Bor, gaat ter plaatse kijken wat de mogelijkheden zijn om een succesvolle samenwerking tot stand te brengen waardoor ook de digitale kloof met Zuid-Soedan kan worden gedicht.

Voor meer informatie over Close The Gap, zie: www.close-the-gap.org.

 
 
 

CMSF Steunen?

Doneer nu!

Doneren vanuit het buitenland?
Klik hier!

IBAN:
NL73INGB0000962401


 
 

Sponsoren: NCDO | War Child | Impulsis | Eureko Achmea | Share 4 more | Stichting Casterenshoeve | Awakenings