ANBI Nederlands English

www.facebook.com/cmsfnijmegen:

CMSF Logo
CMSF titel
Het Project

CMSF wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Zuid-Soedan door middelbaar onderwijs mogelijk te maken voor zowel jongens als meisjes in de regio Bor. Daartoe bouwt CMSF momenteel een school in Cuey Machar. Het gehele project bestaat uit drie fasen:

    1. Het bouwen van de school.
    2. Het inrichten van de school.
    3. Het verzorgen van onderwijs.

Het bieden van kwalitatief goed onderwijs staat hierbij nadrukkelijk voorop. Maar CMSF wil meer. Het schoolgebouw zal tevens gebruikt worden als dorpscentrum en het zal door War Child worden gebruikt voor verschillende activiteiten voor door de oorlog getraumatiseerde kinderen. Daarnaast zal het gebouw ook worden gebruikt voor voorlichtingen over het voorkomen en bestrijden van HIV/AIDS. Daarnaast zal een waterput deel gaan uitmaken van het schoolcomplex, waardoor zowel de school als het dorp kan worden voorzien van schoon drinkwater.

Een ontwerp van het schoolcomplex is gemaakt door Daan Peters, De Loods Architecten- en adviesbureau.

Het schoolgebouw zal gaan beschikken over zes leslokalen, een natuur- en scheikundelaboratorium, een handvaardigheidlokaal, een directiekamer, twee lerarenkamers, een administratiekamer, een kantine inclusief keuken, toiletruimten en een bibliotheek.

Maquette school

Gedurende de uitvoering van het project houdt CMSF een Soedanees gezegde aan: ‘We geven ze een hengel, niet de vis’. Hiermee proberen we betrokkenheid te creëren op een andere wijze dan gebruikelijk was in de kolonialistische traditie. De plaatselijke gemeenschap van Cuey Machar is daarom nauw betrokken bij de keuze voor de bouw van een middelbare school en bij de daadwerkelijke uitvoering van het project. De plaatselijke gemeenschap helpt ook mee bij de bouw van de school.

CMSF begon in 2005 als een droom. Anno 2014 lijkt deze droom van Kon werkelijkheid te worden. Sinds 2007 heeft CMSF geld weten in te zamelen voor het project en is in de zomer van 2008 een begin gemaakt met de bouw van de school. Bekijk hier de foto’s en het videomateriaal van de bouw! In 2011 is de bouw afgerond, waarna is begonnen met de afwerking. Dit was in 2013 vrij ver gevorderd, maar door de interne onlusten moest met de laatste afwerking worden gestopt. In het voorjaar van 2014 is dit opnieuw opgepakt door de oprichter van de stichting, Kon Kelei, die sinds een paar jaar weer in Zuid Soedan woont. CMSF Nederland is in 2014 begonnen met de volgende fase van het project: de inrichting van de school.

Meer uitgebreide informatie over het project kunt u vinden in het projectvoorstel.

 
 
 

CMSF Steunen?

Doneer nu!

Doneren vanuit het buitenland?
Klik hier!

IBAN:
NL73INGB0000962401


 
 

Sponsoren: NCDO | War Child | Impulsis | Eureko Achmea | Share 4 more | Stichting Casterenshoeve | Awakenings