ANBI Nederlands English

www.facebook.com/cmsfnijmegen:

CMSF Logo
CMSF titel
Scholieren

Voormalig kindsoldaat en CMSF-oprichter Kon Kelei hecht zeer veel waarde aan het betrekken van middelbare scholieren bij de verwezenlijking van zijn ideaal. Zij zijn het die in de nabije toekomst de wereld moeten gaan delen met hun leeftijdgenoten uit bijvoorbeeld Zuid-Soedan. Aandacht voor de problemen die spelen in deze landen levert daarmee een zinvolle bijdrage aan het ontwikkelen van begrip voor en het verkrijgen van inzicht in de situatie van deze jongeren. (Lees hier waarom Kon graag in gesprek gaat met scholieren in Nederland).

In de voorbije jaren hebben vele scholieren zich ingezet voor CMSF. Het Maaslandcollege in Oss, het Jan van Brabant College in Helmond en het Damstede in Amsterdam hebben CMSF als project geadopteerd. Kon verzorgde er indrukwekkende presentaties over zijn leven als kindsoldaat, zijn huidige bezigheden en uiteraard de bouw van de school in Zuid-Soedan. De scholieren zetten zich met groot enthousiasme in bij allerlei georganiseerde benefietacties.

Kijk bij foto's om een impressie te krijgen van de samenwerking met de middelbare scholen. Wil jouw school zich ook inzetten voor CMSF en Kon een presentatie laten verzorgen? Neem dan contact met ons op via info@cmsf.nl en wellicht brengt zelfs een van de ambassadeurs van CMSF een bezoekje aan je school!

Daarnaast is het mogelijk om een spreekbeurt of een werktstuk te wijden aan de kindsoldaatproblematiek. Door er over te praten met elkaar wordt het wereldwijde probleem niet vergeten en kan er nu of in de toekomst iets aan worden gedaan. En dat is natuurlijk wat we allemaal graag willen. Lijkt het jou ook leuk en interessant om een spreekbeurt of werkstuk te houden over het thema kindsoldaten dan kun je een informatiepakket, met daarin ondermeer een uitgebreid interview met Kon, aanvragen door een mail te sturen naar info@cmsf.nl.

Informatie over kindsoldaten kan je hier vinden.

 
 
 

CMSF Steunen?

Doneer nu!

Doneren vanuit het buitenland?
Klik hier!

IBAN:
NL73INGB0000962401


 
 

Sponsoren: NCDO | War Child | Impulsis | Eureko Achmea | Share 4 more | Stichting Casterenshoeve | Awakenings